Populäraste köttsorterna 2021

2020 var ett intressant år. Först och främst var det hemskt för så många människor. Det kan vi inte sticka under stolen med. Folk förberedde sig för att sitta i karantän och åkte till butikerna och köpte på sig så mycket mat (och toalettpapper) som det bara gick.

Snabbt tog de populära råvarorna slut i butikerna och man tvingades helt enkelt att köpa saker man aldrig tidigare testat.

Vi på Stekguiden är en av Sveriges största sajter inom matlagning och framförallt inom kött och tillagning av detta. Vi märkte tydligt på sajten att många människor i vårt avlånga land helt plötsligt börjat intressera sig för helt andra köttsorter än vad man tidigare gjort.

Under perioden februari – juni 2020 märkte vi ett ökat tryck på sökningar efter innertemperaturer för lammfilé, lammstek, lammracks, anka och rostas.

Trenden ser ut att hålla i sig och bland annat oxfilé, ryggbiff, fläskytterfilé, fläskfilé och flankstek får hålla i sig. Men vad gör ni med lammköttet? Kommentera gärna hur ni tillagar ert lammkött. Det vore intressant att höra!

Det vi ser väldigt tydligt är att köttsorter som exempelvis kycklingfilé och kyckling överlag har ökat anmärkningsvärt i pris. Ett paket med kycklinglårfilé (utan ben) kunde i början av 2020 kosta runt 89 kr per kilo medan samma paket idag kostar runt 139 kr per kilo. Varför?

Oavsett vad så är vi väldigt glada att just ni besöker vår sajt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *