Alla innertemperaturer

HĂ€r ser du ett samlingsinlĂ€gg med alla innertemperaturer för alla sorters kött du kan tĂ€nka dig. Nej, vi har inte med krokodil, kĂ€nguru osv – det kĂ€nns lite magstarkt. IstĂ€llet har vi valt svenskarnas favoriter som till exempel oxfilĂ©, ryggbiff, flĂ€skfilĂ©, kycklingfilĂ© osv.

HĂ€ng med!

Innertemperatur nötkött

Biff 55–70˚C
Entrecote 55–70˚C
Flankstek 55–70˚C
Fransyska 70–75˚C
Högrev 80˚C
Nöt bog 70–80˚C
Nötbringa 85–90˚C
NötytterfilĂ© 55–70˚C
OxfilĂ© 55–70˚C
Rostas 55–70˚C
Rumpstek 55–70˚C
Ungnötslever 60–70˚C
YtterlĂ„r 80–85˚C
MĂ€rgpipa 80˚C
NötfĂ€rs 70˚C
Rostbiff 58–70˚C
Ryggbiff 55–70˚C

Innertemperatur flÀsk

Benfri flĂ€skkotlett 70˚C
Benfri flĂ€skkotlettrad 70˚C
Flintastek 70˚C
FlĂ€skbog 70˚C
FlĂ€skfilĂ© 70˚C
FlĂ€skfĂ€rs 70˚C
FlĂ€skkarrĂ© 80–85˚C
FlĂ€skytterfilĂ© 70˚C
Grillspjut 70˚C
Julskinka 72˚C
FlĂ€skkotlett 70˚C
Kotlettrad 72˚C
Skinka 70˚C
Skinkstek 70˚C
SidflĂ€sk 80˚C
KöttfĂ€rslimpa (blandfĂ€rs) 70˚C

Innertemperatur kyckling & kalkon

PÄ kycklingdelar med ben mÀts temperaturen intill benet.

Hel kyckling 82˚C
KycklingfilĂ© 72˚C
Kycklingklubba 82˚C
KycklinglĂ„r 82˚C
KycklinglĂ„rfilĂ© 72˚C
Kycklingvingar 82˚C
Kalkonbröst 72˚C
KalkonfilĂ© 72˚C

Innertemperatur vilt

HjortfilĂ© 58–70˚C
Hjortstek 65–70˚C
RĂ„djurssadel 60–65˚C
RĂ„djursstek 60–70˚C
Vildsvin 72˚C
Vildsvinsstek 72˚C
ÄlgfilĂ©, kalv 65˚C
Älgkött kalv, biff 60–70˚C
ÄlgfilĂ© 58–70˚C
Älgstek, fransyska 70–75˚C
Älgkött kalv, entrecote 60–70˚C
Älgkött, biff 58–70˚C
Älgkött, entrecote 58–70˚C

Innertemperatur lamm

Lammentrecote 58–70˚C
LammfilĂ© 58–70˚C
LammfĂ€rs 70˚C
Lammkotlett 58–70˚C
Lammracks 58–70˚C
Lammstek 60–70˚C
LammytterfilĂ© 58–70˚C
Lammrostbiff 58–70˚C

Innertemperatur fisk

Hel fisk 56˚C
Lax 56˚C
Tonfisk 32˚C
Torsk 56˚C
Torskrygg 56˚C
HĂ€lleflundra 56˚C

Innertemperatur kalv

Kalventrecote 60–70˚C
KalvfilĂ© 60–70˚C
KalvfĂ€rs 70˚C
Kalvstek 65˚C
KalvytterfilĂ© 60–70˚C

Lycka till med din matlagning!