Grilltips

Välkommen till GRILLTIPS här på stekguiden.se. Här samlar vi goda recept, inspirerande bilder och en massa värdefulla tips för dig som grillar allt från nötkött, fläskkött, fisk, fågelkött, viltkött till svampar och mycket, mycket mer.

De 10 hetaste köttsorterna att grilla just nu är:

  1. Ryggbiff – Perfekt att grilla i hel bit, kryddas med salt och peppar förslagsvis
  2. Pluma – Populärt kött att grilla, krydda med allkrydda/grillkrydda för utmärkt smak
  3. Oxfilé – Grillas med fördel i hel bit eller i så kallade tornedos
  4. Entrecôte – Grillas i skivor, marinerade eller kryddade, utmärkt smak
  5. Flankstek – Grillas i bit på indirekt värme, serveras i skivor
  6. Grishals/Fläskkarré – Utmärkt kött att grilla hårt med marinad eller t. ex grillkrydda/allkrydda
  7. Lammracks – Saftigt och fint kött att grilla, perfekt för festen
  8. Kycklingfilé – Klassiker på grillen, kan marineras på miljontals sätt och grillas på lika många sätt
  9. Lammentrecôte – Nyhet på den här listan, saftigt och utmärkt kött att grilla
  10. Flintastek – Svensk klassiker, behöver ingen närmare förklaring.