Kycklingfilé

Kycklingfilé är väldigt populärt att grilla och steka. Antingen steker man Kycklingfilé i ugnen eller på stekpannan. Det är vilket som. Många gillar även att grilla den. Som vi sa, det är upp till var och en hur man vill tillaga sin Kycklingfilé – resultatet blir riktigt bra om man gör det på rätt sätt.

Viktigt för dig som ska tillaga Kycklingfiléer och annat kött från fågel är att förhålla sig till Livsmedelverkets rekommendationer när det kommer till vilken innertemperatur som gäller för köttet du ska tillaga antingen genom att steka, grilla eller koka det. Rekommendationerna gäller så klart även om du tillagar det på annat sätt också. En av rekommendationerna är att vara extremt noggrann med att diska av alla knivar, skärbrädor och andra redskap efter att du hanterat kycklingen. Då minimerar du risken att bli sjuk av tex salmonella.

Om du ska grilla så tänk på att inte lägga på för kallt kött direkt på varmaste delen av grillen. Då fastnar det lätt samt att du kan bränna din Kycklingfilé vilket inte är bra så klart. Ta ut köttet i god tid innan du ska grilla det för bäst effekt. Grilla hellre långsamt för bättre yta så slipper du bränna det.

Sammanställning för innertemperatur för dig som ska steka, grilla eller koka Kycklingfilé:

Blodigt – °C rekommenderas ej!

Medium – °C rekommenderas ej!

Välstekt 72 °C

Information