Ryggbiff

Ska du grilla eller steka Ryggbiff? Då har du kommit helt rätt. Stekguiden.se har tagit fram en bra guide för alla köttälskare. Innertemperaturer, stekgrader och mycket mer ser du här.

Här ser du vilken innertemperatur som behövs för att ryggbiffen ska vara blodig, medium, medium/rare eller well done(välstekt). För att en Ryggbiff ska vara blodig så behöver den komma upp i 55 grader celcius. Vill du däremot att den ska vara så kallat medium så bör du få upp innertemperaturen till 60 grader celsius i mitten av köttet. Som ni ser så är skillnaden hårfin vilket gör att du måste vara på din vakt, det går fort! Vill du ha din Ryggbiff well done (välstekt) så är det 70 grader celsius som gäller.

Innertemperaturerna gäller så väl ryggbiff i bit som i skivor även om skivorna är något svårare att kolla temperaturen på. Vårt tips är att du grillar ryggbiffen i hel bit och skär upp inför servering. Då är det lättare att hålla koll på hur varmt ryggbiff-köttet är inuti medan du tillagar det på till exempel en grill. Då rekommenderar vi att grilla köttstycket på så kallad indirekt värme. Detta kan du läsa mer om på vår sida om just detta.

Tänk på att ryggbiffens innertemperatur stiger en aning även när du tagit av ryggbiffen från grillen, ugnen eller stekpannan, inte minst när du använder dig av aluminiumfolie som “lock” över tallriken som du lagt den färdiggrillade ryggbiffen på. Bäst resultat får du om du tar ryggbiffen ganska så omgående till tallriken.

Sammanställning över innertemperatur för dig som ska steka/grilla Ryggbiff:

Blodigt/rare 55 °C

Medium 60 °C

Välstekt/well done 70 °C

För fler stekgrader och innertemperaturer, besök sidan för nötkött. Vi har samlat fler grill, stek, och kok-rekommendationer på den sidan. Välkommen!

Information

Rare 55
Well done 70