Ryggbiff

Ska du grilla eller steka Ryggbiff? DÄ har du kommit helt rÀtt. Stekguiden.se har tagit fram en bra guide för alla köttÀlskare. Innertemperaturer, stekgrader och mycket mer ser du hÀr.

HĂ€r ser du vilken innertemperatur som behövs för att ryggbiffen ska vara blodig, medium, medium/rare eller well done(vĂ€lstekt). För att en Ryggbiff ska vara blodig sĂ„ behöver den komma upp i 55 grader celcius. Vill du dĂ€remot att den ska vara sĂ„ kallat medium sĂ„ bör du fĂ„ upp innertemperaturen till 60 grader celsius i mitten av köttet. Som ni ser sĂ„ Ă€r skillnaden hĂ„rfin vilket gör att du mĂ„ste vara pĂ„ din vakt, det gĂ„r fort! Vill du ha din Ryggbiff well done (vĂ€lstekt) sĂ„ Ă€r det 70 grader celsius som gĂ€ller.

Innertemperaturerna gÀller sÄ vÀl ryggbiff i bit som i skivor Àven om skivorna Àr nÄgot svÄrare att kolla temperaturen pÄ. VÄrt tips Àr att du grillar ryggbiffen i hel bit och skÀr upp inför servering. DÄ Àr det lÀttare att hÄlla koll pÄ hur varmt ryggbiff-köttet Àr inuti medan du tillagar det pÄ till exempel en grill. DÄ rekommenderar vi att grilla köttstycket pÄ sÄ kallad indirekt vÀrme. Detta kan du lÀsa mer om pÄ vÄr sida om just detta.

TĂ€nk pĂ„ att ryggbiffens innertemperatur stiger en aning Ă€ven nĂ€r du tagit av ryggbiffen frĂ„n grillen, ugnen eller stekpannan, inte minst nĂ€r du anvĂ€nder dig av aluminiumfolie som “lock” över tallriken som du lagt den fĂ€rdiggrillade ryggbiffen pĂ„. BĂ€st resultat fĂ„r du om du tar ryggbiffen ganska sĂ„ omgĂ„ende till tallriken.

SammanstÀllning över innertemperatur för dig som ska steka/grilla Ryggbiff:

Blodigt/rare 55 Â°C

Medium 60 Â°C

VĂ€lstekt/well done 70 Â°C

För fler stekgrader och innertemperaturer, besök sidan för nötkött. Vi har samlat fler grill, stek, och kok-rekommendationer pÄ den sidan. VÀlkommen!

Information

Rare 55
Well done 70