Fläskkött

Fläskkött är inte bara väldigt gott, det är oerhört lätt att göra god mat av också. För att göra god mat behöver man veta vilka innertemperaturer köttet ska ha när du steker, grillar eller kokar det. Därför har vi samlat alla relevanta innertemperaturer för olika typer av kött från gris, dvs fläskkött.

Innertemperaturer för fläskkött

Precis som med andra köttsorter så varierar de rekommenderade innertemperaturerna väldigt mycket när det kommer till fläskkött. Ofta efter tycke och smak, så klart. Men om man ska följa myndigheters rekommendationer så brukar det ligga på ca 70-85°C för större och fettrika köttstycken som exempelvis fläskkarré, medan exempelvis julskinka skall ha en innertemperatur på 72°C för att vara klar. Fläskytterfilé och fläskfilé ligger ungefär på 70-75°C. En tumregel när det kommer till fläskkött och innertemperaturen är att köttsaften inte skall vara blodig. Den kan vara ljusrosa och vara färdig, där kommer tycket och smaken in i bilden.

Se våra guider för innertemperaturer här: