Hoppa till innehåll
🌡️ 🥩 StekGuiden.se

Stekgrader och innertemperatur för nötkött, fläskkött, lamm, kalv, fågel, fisk & vilt

  • Startsida
  • 🌡️ Innertemperaturer
    • 🐟 Fisk
    • 🦆 Fågel
    • 🐖 Fläskkött
    • 🐂 Kalv
    • 🐑 Lamm
    • 🐄 Nötkött
    • 🦌 Viltkött
  • 🍖 Grilltips
  • Alla innertemperaturer
  • Om oss
    • Annonsera
  • 🌡️ Stektermometer
  • Cookies

Innertemperaturer

Välkommen till Stekguiden.se – Sveriges kanske största sajt som handlar om innertemperaturer och stekråd för olika typer av kött och andra livsmedel som du antingen kokar, grillar, steker eller flamberar.

Innertemperaturer för nötkött

Innertemperaturer för fisk

Innertemperaturer för Lamm

Innertemperaturer för Viltkött

Innertemperaturer för Fågelkött

Innertemperaturer för Fläskkött

Innertemperaturer för Kalv

Fågel
Fläskkött
Innertemperatur för Fisk
Kalv
Lamm
Nötkött
Viltkött

Välkommen till Stekguiden.se

- sidan med grilltips, guider för rätt stekgrader och innertemperatur när du ska grilla, koka eller steka kött. Här hittar du guider och innertemperaturer till allt från oxfilé, fläskkarré, kyckling, fläskfilé, entrecôte, lamm, nötkött, fläskkött och fågel. Vi har samlat mängder med guider och tips för dig som är sugen på att grilla eller steka kött av olika slag. Det är superviktigt att du håller koll på vilken innertemperatur som krävs för att just ditt kött ska anses vara klart. Med klart menar vi rare/blodigt, medium, medium/rare, well done/genomstekt/välstekt osv.

För att uppnå rätt innertemperatur i ditt kött behöver du antingen gå på magkänsla eller helt enkelt använda en stektermometer. Precis som med allt annat så finns det mängder med olika stektermometers som fungerar på olika sätt och har olika funktioner. Vi rekommenderar dig att använda en stektermometer som är digital för att se mer exakt innertemperatur och kanske till och med kunna ställa varningssignaler vid en särskild temperatur av köttet.

Vi rekommenderar dig att ta en titt på Kjell & Companys stora sortiment av stektermometrar, klicka här:

Hör gärna av er till oss om ni har några frågor eller funderingar efter ert köp. Vi hjälper gärna till!

Tips och Innertemp

Vi har tips och innertemp för dig som grillar eller steker i bit eller i skivor. Dock är det svårare att hålla koll på innertempen när det är skivor. Läs mer om våra Grilltips här på sidan. När det kommer till fågel och fläskkött så är det väldigt viktigt att du vet vilken temperatur i köttet som det ska vara. Vi går alltid efter livsmedelsverkets rekommendationer i alla våra tips.

Är du osäker på vilket innertemperatur som köttet ska ha så kan du kolla i våra listor! Vi på Stekguiden har tagit med så många olika sorters kött som vi har hittat och även nya sorter som du kanske stöter på i dina framtida matkassar, eller när du beställer hem en matkasse från nätet.

Om du har frågor eller funderingar kring det matiga innehållet på den här hemsidan eller vill ge förslag på nya köttsorter, vänligen kontakta christoffer@borg-mattisson.se med ditt ärende.

Om sajten

Stekguiden.se drivs av ett gäng personer med stort intresse för matlagning, främst inom stekning, grillning och kokning av olika typer av kött. Vanliga sökningar är: innertemp, temp, stektemperatur, innertemperatur, stekgrader, grader

 

Se våra andra sajter:

Vanligaste köttsorterna våra besökare tittar på är:

  • Oxfilé
  • Ryggbiff
  • Anka (ankbröst, ankfilé)
  • Fläskfilé
  • Fläskytterfilé

Att tänka på när du ska grilla eller steka kött.
Tänk på att på sommaren så är förekomsten av bakterier som högst i kött överlag. Mycket på grund av temperaturen ute samt den förhöjda luftfuktigheten. Även flugor kan föra bakterier vidare - därför är det extra viktigt att tänka till ordentligt när du ska grilla.

Experter menar att man bör steka igenom kött, inte minst köttfärs och så klart fågel. Hur gott det än kan vara så är vårt råd att alltid se till så att till exempel hamburgare och andra köttfärsrätter är genomstekta innan dessa serveras. Följ alltid rekommendationerna kring innertemperatur och stekgrader. Källa: Livsmedelsverket och Svenskt Kött.

All information och alla innertemperaturer på stekguiden.se har hämtats in från bland annat Livsmedelsverket samt olika, välkända köttleverantörer. För att vara säker på rätt temperatur och stekgrad så rekommenderar vi alltid att du använder en stektermometer.

Vanliga sökningar på Stekguiden.se är: innertemp, temp, stektemperatur, innertemperatur, stekgrader, grader.