Fläskkarré

Ska du koka, steka eller grilla Fläskkarré? Då behöver du ha koll på vilka innertemperaturer som gäller. Det är extra viktigt när du kokar, steker eller grillar fläskkött/griskött – att du håller koll på att köttet inte är ”för” rosa eller för låg innertemperatur. Det kan orsaka magproblem. Även om du på tex restauranger får köttet rosa så rekommenderar vi att du grillar det lite hårdare. Detta för att undvika magproblem.

Visste du att Fläskkarré även kallas för Grishals?

Se vilka stekgrader som gäller för Fläskkarré här nere i guiden för innertemperatur. Vi har ingen stektemperatur för blodig Fläskkarré då detta starkt avrådes av bland annat Livsmedelsverket.

Tänk på att låta köttet bli nästan rumstempererat innan du slänger på det på grillen. Detta är bäst för att få en jämn innertemperatur.

Tips: För dig som ska grilla Fläskkarré, tänk på att köttet är olika stort över hela stycket. När du ska mäta innertemperaturen på en Fläskkarré så se till att mäta på det tjockaste stället på Fläskkarrén. Man kan grilla Fläskkarré relativt hårt, då smälter fettet mer och det blir mer smakrikt. Vårt tips är att du själv smaksätter köttet och kryddar och/eller marinerar det själv. För många räcker det med lite grillkrydda/allkrydda. Andra gör egna marinader där man låter köttet ligga och dra sig i några timmar innan det är dags för grillning.

Sammanställning för innertemperatur för dig som ska steka, grilla eller koka Fläskkarré/Grishals:

Medium 68-70°C

Medium 70-75°C

Välstekt 75-80°C

Stekguiden.se är en sajt för alla köttälskare. Vi har samlat information och rekommendationer för dig som ska steka, koka, grilla – ja helt enkelt tillaga kött av olika slag. Låt oss bli din vän när du ska laga mat!