Sidfläsk

Ska du koka, steka eller grilla Sidfläsk? Då behöver du ha koll på vilken innertemperatur som gäller. Det är extra viktigt när du kokar, steker eller grillar fläskkött/griskött – att du håller koll på att köttet inte är ”för” rosa eller för låg innertemperatur. Det kan orsaka magproblem.

Se vilka stekgrader som gäller för Sidfläsk här nere. Vi har ingen stektemperatur för blodig Sidfläsk då detta starkt avrådes av bland annat Livsmedelsverket.

Sidfläsk har många användningsområden. Du kan till exempel ersätta baconet i carbonaran med sidfläsk. Fiffigt va? Då skär du ut små kuber som du steker rätt hårt. Vissa steker sidfläsk och “doftar” med kanel. Det kan man också göra. Oavsett vad så rekommenderar vi sidfläsk med bruna bönor till. Det är kanon.

Sammanställning för innertemperatur för dig som ska steka, grilla eller koka Sidfläsk:

Blodigt – °C

Medium – °C

Välstekt 80 °C