Fyra olika sätt att tillaga oxfilé

Oxfilé är en delikat och mört typ av kött som kan tillagas på många olika sätt. Här är några exempel på tillagningsmetoder för oxfilé:

  1. Grillning: Oxfilé kan grillas på en gasgrill, kolgrill eller elgrill. Grilla köttet vid medium-hög värme tills det har den önskade stekgraden. Det kan vara lite svårt att få rätt stekgrad på oxfilé genom att grillning, så det kan vara bra att använda en köttermometer för att säkerställa att köttet har den rätta innertemperaturen.
  2. Stekning: Oxfilé kan också stekas i en stekpanna eller på en plattugn. Värm en stekpanna eller plattugn på medium-hög värme och tillsätt lite olja eller smör. Stek köttet i 1-2 minuter på varje sida tills det har den önskade stekgraden.
  3. Ugnsstekning: Oxfilé kan också tillagas i ugnen. Värm ugnen till en temperatur på 200-225 grader Celsius. Lägg oxfilén i en ugnsform och stek den i 10-15 minuter tills den har den önskade stekgraden.
  4. Rökning: Oxfilé kan också rökas för att ge det en speciell smak. Placera köttet i en rökugn eller använd en rökmaskin och låt köttet röka i ungefär 1-2 timmar, tills det har den önskade stekgraden.

Det är viktigt att inte översteka oxfilé, eftersom det kan bli segt och tråkigt. Prova att använda en köttermometer för att säkerställa att köttet har den rätta innertemperaturen. En generell rekommendation är att oxfilé bör tillagas till en innertemperatur på medium-rare, vilket motsvarar ungefär 55-60 grader Celsius.