Guide: Vegansk marinad

Det finns många olika sätt att göra en vegansk marinad, och det beror på din personliga smak och preferenser vilken typ av marinad du väljer. Här är en enkel grundrecept på en vegansk marinad som du kan använda som utgångspunkt och sedan justera efter dina önskemål:

Ingredienser:

  • 1/2 dl olivolja
  • 1/4 dl äppelcidervinäger
  • 1/4 dl tamari eller soyasås
  • 1/4 tsk salt
  • 1/4 tsk svartpeppar
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad

Instruktioner:

  1. Blanda alla ingredienser i en skål och rör om tills de är väl blandade.
  2. Låt marinaden stå i kylskåpet i minst en timme, för att ge tid för smakerna att utvecklas.
  3. Torka av eventuellt överskott av marinad från den veganska produkt du ska marinera, och lägg den i marinaden.
  4. Låt produkten marinera i minst en timme, men gärna längre för bättre smak.
  5. Ta upp produkten ur marinaden och grilla eller baka den enligt önskemål.

Du kan variera marinaden genom att lägga till olika kryddor eller andra smakförstärkare, som t.ex. limejuice, chilipeppar eller friska örter. Experimentera med olika smaker tills du hittar en marinad som du gillar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *