Yttre bringfäste

Yttre bringfäste är en köttdetalj på kon och sitter under revbenen. På engelska heter den “outside skirt”. Den tillagas väldigt likt flankstek. Denna sidan är till för dig som ska steka, grilla eller koka yttre bringfäste och behöver veta vilken innertemperatur som rekommenderas, men också vilken tillagningsmetod vi rekommenderar. Vi på stekguiden har testat att både steka och grilla yttre bringfäste och rekommenderar att grilla den.

Sammanställning över innertemperatur för dig som ska steka/grilla Yttre bringfäste:

Blodigt 56 °C

Medium 58 °C

Välstekt 60°C

För fler stekgrader och innertemperaturer, besök sidan för nötkött.

Välstekt är även Well done (Engelska).

Grilla yttre bringfäste

Vid grillning kan vi också föreslå att du saltar och pepprar det nästan rumstempererade yttre bringfästet innan tillagning. Vi grillade det hårt till en början, för att sedan slutföra tillagningen via indirekt värme på grillen. Tänk på att om köttet har mycket fett på sig så kan stora lågor slå upp och även bränna köttet.

Steka yttre bringfäste

Vi stekte det yttre bringfästet och gjorde det med riktigt smör och på hög värme. Vi saltade och pepprade det innan tillagningen.

Information

Rare 56
Well done 60