Flintastek

Ska du steka eller grilla Flintastek? Då behöver du ha koll på vilken innertemperatur som gäller. Det är extra viktigt när du kokar, steker eller grillar fläskkött/griskött – att du håller koll på att köttet inte är ”för” rosa eller för låg innertemperatur. Det kan orsaka magproblem.

Flintasteken har länge varit ett väldigt populärt kött att slänga på grillen när man till exempel är på picnic eller ska grilla vid stranden. Man kan grilla flintasteken ganska hårt. Tänk på att mycket av smaken sitter ute i kanterna, dvs där fettet och svålen sitter. Om du vill så skär loss detta och grilla lite extra. Vi rekommenderar att köpa en naturell flintastek som du själv kryddar eller marinerar.

Se vilka stekgrader som gäller för Flintastek här nere. Vi har ingen stektemperatur för blodig Flintastek då detta starkt avrådes av bland annat Livsmedelsverket.

Sammanställning för innertemperatur för dig som ska steka, grilla eller koka Flintastek:

Blodigt – °C

Medium 65 °C

Välstekt 70 °C