Välkommen till Stekguiden.se
- sidan med grilltips, guider för rätt stekgrader och innertemperatur när du ska grilla, koka eller steka kött. Här hittar du guider och innertemperaturer till allt från oxfilé, fläskkarré, kyckling, fläskfilé, entrecôte, lamm, nötkött, fläskkött och fågel. Vi har samlat mängder med guider och tips för dig som är sugen på att grilla eller steka kött av olika slag. Det är superviktigt att du håller koll på vilken innertemperatur som krävs för att just ditt kött ska anses vara klart. Med klart menar vi rare/blodigt, medium, medium/rare, well done/genomstekt/välstekt osv.
För att uppnå rätt innertemperatur i ditt kött behöver du antingen gå på magkänsla eller helt enkelt använda en stektermometer. Precis som med allt annat så finns det mängder med olika stektermometers som fungerar på olika sätt och har olika funktioner. Vi rekommenderar dig att använda en stektermometer som är digital för att se mer exakt innertemperatur och kanske till och med kunna ställa varningssignaler vid en särskild temperatur av köttet.
Tips och Innertemp
Vi har tips och innertemp för dig som grillar eller steker i bit eller i skivor. Dock är det svårare att hålla koll på innertempen när det är skivor. Läs mer om våra Grilltips här på sidan. När det kommer till fågel och fläskkött så är det väldigt viktigt att du vet vilken temperatur i köttet som det ska vara. Vi går alltid efter livsmedelsverkets rekommendationer i alla våra tips.
Är du osäker på vilket innertemperatur som köttet ska ha så kan du kolla i våra listor! Vi på Stekguiden har tagit med så många olika sorters kött som vi har hittat och även nya sorter som du kanske stöter på i dina framtida matkassar, eller när du beställer hem en matkasse från nätet.
Om du har frågor eller funderingar kring det matiga innehållet på den här hemsidan eller vill ge förslag på nya köttsorter, vänligen kontakta christoffer@borg-mattisson.se med ditt ärende.