Ytterlår

Ska du grilla eller steka Ytterlår? Då har du kommit helt rätt. Här ser du vilken innertemperatur som behövs för att köttet ska vara blodigt, medium, medium/rare eller well done(välstekt). För att Ytterlår ska vara blodig så behöver den komma upp i 55 grader celcius. Vill du däremot att den ska vara så kallat medium så bör du få upp innertemperaturen till 60 grader celsius. Som ni ser så är skillnaden hårfin vilket gör att du måste vara på din vakt. Vill du ha ditt Ytterlår well done (välstekt) så är det 70 grader celsius som gäller.

Tänk på att köttets innertemperatur stiger en aning även när du tagit av köttet från grillen eller ugnen.

Sammanställning över innertemperatur för dig som ska steka/grilla Ytterlår:

Blodigt 55 °C

Medium 60 °C

Välstekt 70 °C

För fler stekgrader och innertemperaturer, besök sidan för nötkött.