Hamburgare

Är det dags att steka eller grilla Hamburgare? Håll koll på vilken innertemperatur som gäller för just det köttet du ska ha. Hamburgare är gjord av köttfärs. Svenska Livsmedelsverket rekommenderar alla att alla typer av köttfärsrätter skall vara well done/välstekt. Innertemperaturen varierar beroende på om det är hamburgare av fläskfärs, blandfärs, nötfärs eller exempelvis kycklingfärs. Är det kycklingfärs så rekommenderar vi ALLTID att köttet är helt genomstekt, dvs inget rött får förekomma.

Tänk på att köttets innertemperatur stiger en aning även när du tagit av köttet från grillen eller ugnen.

Sammanställning över innertemperatur för dig som ska steka/grilla Hamburgare:
Blodigt – °C
Medium – °C
Välstekt 70 °C

Detta är en samlingssida för innertemp för hamburgare överlag.
För fler stekgrader och innertemperaturer för respektive kött, besök sidan för nötkött eller för kycklingfärs alternativt lamm samt hjort/vilt .