Lammkotlett

Här ser du vilken innertemperatur din Lammkotlett när du ska steka eller grilla det. För att en Lammkotlett ska vara blodig och rare så behöver den komma upp i 58 grader celcius. Helst mer än så. Vill du hellre att den ska vara så kallat medium så bör du få innertemperaturen till cirka 64 grader celsius. Som du ser så är skillnaden väldigt liten, vilket gör att du måste vara försiktig så att lammkotletten inte stiger i grader för snabbt, då blir den oönskat välstekt. Vill du ha din Lammkotlett well done (välstekt) så är det 70 grader celsius som gäller.

Tänk på att köttets innertemperatur stiger en aning även när du tagit av lammkotletten från grillen eller ugnen, särskilt när du använder folie över tallriken där du lagt lammkotletten.

Sammanställning över innertemperatur för dig som ska steka/grilla Lammkotletter:
Blodigt 58 °C
Medium 64 °C
Välstekt 70 °C
För fler stekgrader och innertemperaturer, besök sidan för lamm där vi har samlat fler artiklar som rör lammkött och innertemp vid tillagning.