Lammentrecôte

Ska du grilla eller steka Lammentrecôte? Då har du kommit till helt rätt sida. Här ser du vilken innertemperatur som behövs för att Lammentrecôten ska vara blodig/rare, medium, medium/rare eller well done(välstekt). För att en Lammentrecôte ska vara blodig så behöver den komma upp i 58 grader celcius. Vill du däremot att den ska vara så kallat medium så bör du få upp innertemperaturen till 64 grader celsius. Som ni ser så är skillnaden hårfin vilket gör att du måste vara på din vakt. Om du inte har koll på din lammentrecotes innertemp så kan det bli oönskat well done. Vill du ha din Lammentrecôte well done (välstekt) så är det 70 grader celsius som gäller.

Tänk på att köttets innertemperatur stiger en aning även när du tagit av köttet från grillen eller ugnen, speciellt om du använder aluminiumfolie över tallriken där du lagt det färdiga köttet.

Sammanställning över innertemperatur för dig som ska steka/grilla Lammentrecôte:
Blodigt 58 °C
Medium 64 °C
Välstekt 70 °C
För fler stekgrader och innertemperaturer, besök sidan för lamm.