Hel kyckling

Hel kyckling är väldigt populärt att grilla och steka. Antingen steker man Hel kyckling i ugnen eller på stekpannan. Det är vilket som. Många föredrar grilla Hel kyckling med en ölburk i, Beer can Chicken kallas det.. Viktigt att tänka på när det kommer till att koka, steka eller grilla Hel kyckling är att hålla koll på innertemperaturen. Detta då det är förenat med stor ”fara” att äta blodigt kött från fågel. Därför bör du alltid följa Livsmedelsverkets rekommendationer kring hur innertemperaturen ska vara för att vara välstekt. I detta fallet kring Hel kyckling är det 75 °C som du ska hålla dig till för att din kyckling ska bli färdig. Detta gäller alltid. Inte bara när du kokar, grillar eller steker det.

Om du ska grilla så tänk på att inte lägga på för kallt kött direkt på varmaste delen av grillen. Då fastnar det lätt samt att du kan bränna din kyckling vilket inte är bra så klart. Ta ut köttet i god tid innan du ska grilla det för bäst effekt. Grilla hellre långsamt för bättre yta så slipper du bränna det.

Sammanställning för innertemperatur för dig som ska steka, grilla eller koka Hel kyckling:

Blodigt – °C

Medium – °C

Välstekt 75 °C