Hel kyckling

Hel kyckling Ă€r vĂ€ldigt populĂ€rt att grilla och steka. Antingen steker man Hel kyckling i ugnen eller pĂ„ stekpannan. Det Ă€r vilket som. MĂ„nga föredrar grilla Hel kyckling med en ölburk i, Beer can Chicken kallas det.. Viktigt att tĂ€nka pĂ„ nĂ€r det kommer till att koka, steka eller grilla Hel kyckling Ă€r att hĂ„lla koll pĂ„ innertemperaturen. Detta dĂ„ det Ă€r förenat med stor ”fara” att Ă€ta blodigt kött frĂ„n fĂ„gel. DĂ€rför bör du alltid följa Livsmedelsverkets rekommendationer kring hur innertemperaturen ska vara för att vara vĂ€lstekt. I detta fallet kring Hel kyckling Ă€r det 75 °C som du ska hĂ„lla dig till för att din kyckling ska bli fĂ€rdig. Detta gĂ€ller alltid. Inte bara nĂ€r du kokar, grillar eller steker det.

Om du ska grilla sĂ„ tĂ€nk pĂ„ att inte lĂ€gga pĂ„ för kallt kött direkt pĂ„ varmaste delen av grillen. DĂ„ fastnar det lĂ€tt samt att du kan brĂ€nna din kyckling vilket inte Ă€r bra sĂ„ klart. Ta ut köttet i god tid innan du ska grilla det för bĂ€st effekt. Grilla hellre lĂ„ngsamt för bĂ€ttre yta sĂ„ slipper du brĂ€nna det.

SammanstÀllning för innertemperatur för dig som ska steka, grilla eller koka Hel kyckling:

Blodigt – Â°C

Medium – Â°C

VÀlstekt 75 °C