Anklår

Anklår är väldigt populärt att grilla och steka i ugnen. Antingen steker man Anklår i ugnen eller på stekpannan. Det är vilket som. Många gillar att steka sina Anklår i ugnen, länge. Som vi sa, det är upp till var och en hur man vill tillaga Anklår.

Viktigt för dig som ska tillaga Anklår och annat kött från fågel är att förhålla sig till Livsmedelverkets rekommendationer när det kommer till vilken innertemperatur som gäller för köttet du ska tillaga antingen genom att steka, grilla eller koka det. Rekommendationerna gäller så klart även om du tillagar det på annat sätt också.

Om du ska grilla så tänk på att inte lägga på för kallt kött direkt på varmaste delen av grillen. Då fastnar det lätt samt att du kan bränna dina Anklår vilket inte är bra så klart. Ta ut köttet i god tid innan du ska grilla det för bäst effekt. Grilla hellre långsamt för bättre yta så slipper du bränna det.

Sammanställning för innertemperatur för dig som ska steka, grilla eller koka Anklår:

Blodigt – °C

Medium 62 °C

Välstekt 70 °C