Ankbröst

Ankbröst är väldigt populärt att grilla och steka. Antingen steker man Ankbröst i ugnen eller på stekpannan. Det är vilket som. Många föredrar steka. Viktigt att tänka på när det kommer till att koka, steka eller grilla Ankbröst är att hålla koll på innertemperaturen. Detta då det är förenat med stor ”fara” att äta blodigt kött från fågel. Därför bör du alltid följa Livsmedelsverkets rekommendationer kring hur innertemperaturen ska vara för att vara välstekt. I detta fallet kring Ankbröst är det 55 °C som du ska hålla dig till för att ditt Ankbröst ska bli färdigt att äta. Då är det dock blodigt. Detta gäller alltid. Inte bara när du kokar, grillar eller steker det.

Om du ska grilla så tänk på att inte lägga på för kallt kött direkt på varmaste delen av grillen. Då fastnar det lätt samt att du kan bränna dina Ankbröst vilket inte är bra så klart. Ta ut köttet i god tid innan du ska grilla det för bäst effekt. Grilla hellre långsamt för bättre yta så slipper du bränna det.

Sammanställning för innertemperatur för dig som ska steka, grilla eller koka Ankbröst:

Blodigt 55 °C

Medium 62 °C

Välstekt 70 °C

Ovanstående gäller oavsett om du har för avsikt att köra ankbröstet i ugnen, eller om du ska steka, grilla eller koka det.