Duva

Duva är något som blivit mer och mer populärt på senare år. Vissa kallar det för delikatess, andra för flygande råttor. Men men, smaken är som baken. Att äta duva är idag inget konstigt – många gör det. Hur tillagar man det då? Det är upp till var och en. Dock måste man tänka på hur innertemperaturen är när man tillagar Duva(precis som med allt annat fågelkött) då det inte är bra att äta för blodigt kött från fågel. Följ alltid Livsmedelverkets rekommendationer.

Om du ska grilla så tänk på att inte lägga på för kallt kött direkt på varmaste delen av grillen. Då fastnar det lätt samt att du kan bränna din Duva vilket inte är bra så klart. Ta ut köttet i god tid innan du ska grilla det för bäst effekt. Grilla hellre långsamt för bättre yta så slipper du bränna det.

Sammanställning för innertemperatur för dig som ska steka, grilla eller koka Duva:

Blodigt – °C

Medium – °C

Välstekt 74 °C