Hel kyckling Ă€r vĂ€ldigt populĂ€rt att grilla och steka. Antingen steker man Hel kyckling i ugnen eller pĂ„ stekpannan. Det Ă€r vilket som. MĂ„nga föredrar grilla Hel kyckling med en ölburk i, Beer can Chicken kallas det.. Viktigt att tĂ€nka pĂ„ nĂ€r det kommer till att koka, steka eller grilla Hel kyckling Ă€r att hĂ„lla koll pĂ„ innertemperaturen. Detta dĂ„ det Ă€r förenat med stor âfaraâ att Ă€ta blodigt kött frĂ„n fĂ„gel. DĂ€rför bör du alltid följa Livsmedelsverkets rekommendationer kring hur innertemperaturen ska vara för att vara vĂ€lstekt. I detta fallet kring Hel kyckling Ă€r det 75 °C som du ska hĂ„lla dig till för att din kyckling ska bli fĂ€rdig. Detta gĂ€ller alltid. Inte bara nĂ€r du kokar, grillar eller steker det.
Om du ska grilla sÄ tÀnk pÄ att inte lÀgga pÄ för kallt kött direkt pÄ varmaste delen av grillen. DÄ fastnar det lÀtt samt att du kan brÀnna din kyckling vilket inte Àr bra sÄ klart. Ta ut köttet i god tid innan du ska grilla det för bÀst effekt. Grilla hellre lÄngsamt för bÀttre yta sÄ slipper du brÀnna det.
SammanstÀllning för innertemperatur för dig som ska steka, grilla eller koka Hel kyckling:
Blodigt – °C
Medium – °C
VÀlstekt 75 °C