VĂ€lkommen till Stekguiden.se
- sidan med grilltips, guider för rÀtt stekgrader och innertemperatur nÀr du ska grilla, koka eller steka kött. HÀr hittar du guider och innertemperaturer till allt frÄn oxfilé, flÀskkarré, kyckling, flÀskfilé, entrecÎte, lamm, nötkött, flÀskkött och fÄgel. Vi har samlat mÀngder med guider och tips för dig som Àr sugen pÄ att grilla eller steka kött av olika slag. Det Àr superviktigt att du hÄller koll pÄ vilken innertemperatur som krÀvs för att just ditt kött ska anses vara klart. Med klart menar vi rare/blodigt, medium, medium/rare, well done/genomstekt/vÀlstekt osv.
För att uppnÄ rÀtt innertemperatur i ditt kött behöver du antingen gÄ pÄ magkÀnsla eller helt enkelt anvÀnda en stektermometer. Precis som med allt annat sÄ finns det mÀngder med olika stektermometers som fungerar pÄ olika sÀtt och har olika funktioner. Vi rekommenderar dig att anvÀnda en stektermometer som Àr digital för att se mer exakt innertemperatur och kanske till och med kunna stÀlla varningssignaler vid en sÀrskild temperatur av köttet.
Tips och Innertemp
Vi har tips och innertemp för dig som grillar eller steker i bit eller i skivor. Dock Àr det svÄrare att hÄlla koll pÄ innertempen nÀr det Àr skivor. LÀs mer om vÄra Grilltips hÀr pÄ sidan. NÀr det kommer till fÄgel och flÀskkött sÄ Àr det vÀldigt viktigt att du vet vilken temperatur i köttet som det ska vara. Vi gÄr alltid efter livsmedelsverkets rekommendationer i alla vÄra tips.
Ăr du osĂ€ker pĂ„ vilket innertemperatur som köttet ska ha sĂ„ kan du kolla i vĂ„ra listor! Vi pĂ„ Stekguiden har tagit med sĂ„ mĂ„nga olika sorters kött som vi har hittat och Ă€ven nya sorter som du kanske stöter pĂ„ i dina framtida matkassar, eller nĂ€r du bestĂ€ller hem en matkasse frĂ„n nĂ€tet.
Om du har frÄgor eller funderingar kring det matiga innehÄllet pÄ den hÀr hemsidan eller vill ge förslag pÄ nya köttsorter, vÀnligen kontakta christoffer@borg-mattisson.se med ditt Àrende.